Praktik

Idag har jag inte hunnit bloggat något för efter skolan var jag först med Fredrik sen åkte jag och träna! nu ska jag gå ut med min hund sen blir det paradise hotel :)
Jag har förresten börjat bli väldigt nervös! På onsdag börjar vår APU och jag ska vara på lite olika salonger i 6 veckor framöver. Nästa vecka ska jag vara på en salong i Stockholm! Jag ska då bo hos mina tremänningar som jag aldrig har träffat, men jag hoppas det kommer gå bra! :) Vecka 51 ska jag vara på hårstudion nygatan 9 sen ska jag vara på Glada saxen tre veckor efter jullovet! Det är bara att höra av er om ni vill klippa eller färga håret till ett bra pris då :)

Moistrepair revival creme

Jag har gjort en ny kategori i bloggen som heter "produkter". Tänkte att jag skulle börja tipsa om bra hår och make up produkter. :) Kan börja med en creme som jag använder varje dag!


På salongen "Glada saxen" där jag brukar vara har dem KMS produkter. Jag har testat några av dem och den jag fastnade mest för är moistrepair revival creme. Jag älskar verkligen den här produkten för den gör håret mjukt och lent. Det är ett leave-in balsam som återställer fuktbalansen i håret. Den kan användas både i handdukstorkat och torrt hår. Jag brukar använda den här produkten i topparna efter jag har duschat. :)



Ljusslingor på grenar


Det här gjorde jag idag!


Nu ska jag titta på Barcelona - Real madrid!! =)


Bockinvigning

idag vaknade jag och älsklingen runt 10 och då började vi titta på en film. Snart ska jag följa med mamma ner på stan och se bockinvigningen men först ska jag göra i ordning en sak till rummet som jag köpte igår. :) ikväll ska jag nog ha en liten SPA kväll och testa ansiktsmasken som jag köpte från MUS och lite annat. :)


Julhandla

Idag har jag och syster varit ute och julhandlat. Vi har åkt runt till lite olika affärer och köpt våra första julklappar till mamma och pappa! Jag har även köpt en vinterjacka :) Ikväll ska jag nog vara med Fredrik igen. Det är så mysigt att bara ta det lugnt och titta på någon bra film tycker jag! :)


Emelie tyckte det var jätteroligt att ändra om bokstäverna till räk lek, haha!

Fredag

Idag har jag haft en väldigt skönt dag! På första lektionen åt vi frukost och pratade skit sen gick vi till aulan och tittade på stand up. Efter det fikade vi och såg på en film på frisörlektionen :) Fick även reda på att jag har MVG i avancerad frisörteknik! Det var verkligen oväntat så jag är hur glad som helst :) Ikväll kommer Fredrik hit och vi ska mysa till någon bra film! Imorgon ska jag och syster ut och julhandla! :)


Make up store

Idag har jag somsagt varit på make up store's klubbkväll! Man fick 20% rabatt på hela sortimentet och testa på lite produkter från deras "Baby doll" serie. Jag fick även lite saker med mig hem som jag hade tänkt att berätta om!

På vintern blir jag väldigt torr vid "T-zonen" så jag brukar använda ansiktskrämer med mycket fukt i. "Moisture mask" är en oparfymerad fuktmask som är berikad med vitaminer och mineraler. Masken är ungefär som en intensiv fuktkräm. Den ska masseras in och låt verka 10-15 minuter men den kan även lämnas kvar över natten.

Jag köpte även en stylingprodukt till håret. "Shiny" är ett vax som ska ge ett mjukt resultat utan att tynga ner håret. Produkten ska trolla bort kluvna hårtoppar och ge glans. Den luktar även hur gott som helst!


Jag älskar MUS cover all mix! Jag köpte därför dem nya pennorna som är deras julkampanj! Pennan längst upp på bilden motverkar det som är rött i ansiktet (t.ex. finnar). Den röda motverkar blått, till exempel mörka ringar under ögonen och den längst ner kan man använda för att blanda ut de andra två!


Tillsist köpte jag MUS naildecor lace. Det är nageldekorationer som är ifrån deras serie "Baby doll".


Mitt hår

Jag har ett litet dilemma, jag vill göra någonting med mitt hår men jag vet inte vad. ena sekunden vill jag färga det mörkare medan andra sekunden vill jag klippa av mig håret. Jag går ju frisör så jag har all chans i världen att göra någonting men har aldrig tid! Vad tycker ni?


En page kanske?




En längre page och färga håret mörkare?


Rihanna är alltid så snygg i håret tycker jag!

Onsdag och torsdag

Idag åkte jag ner på stan efter skolan. Köpte en ny halsduk och lösögonfransar till en styling jag ska göra. Nu hade jag tänkt att sätta mig med plugg sen blir det paradise hotel! :) Får se hur mycket jag hinner blogga imorgon, jag slutar inte först 5 och då ska jag åka direkt ner på stan och äta med Emelie, efter det ska vi på klubbkväll på make up store :)


Min tisdag

Idag hade vi skridskor på idrotten som var väldigt roligt! Efter lunch hade vi frisör hela eftermiddagen och jag lade först make up på min fadder sen hjälpte jag till att applicera färg på en kund :)
När jag kom hem umgicks jag med Fredrik en stund sen började jag plugga. Nu sitter jag här och tittar igenom lite bilder, funderar på att värma en kopp te innan desperate börjar! :)




Skulle gärna vilja ha sommar just nu. Bilderna är ifrån brämmen!

Måndag

Enda sen jag kom hem från skolan har jag pluggat och tagit en powernap. Eftersom vår apu börjar nästa vecka lägger alla lärare prov och inlämningar samtidigt precis innan! Nu hade jag i alla fall tänkt att titta på paradise hotel sen sova :) Får se om jag har något roligare att skriva om imorgon! Godnatt :)


bild från Goldwell's visning på folketshus


Myshelg

Hejhej!
Jag hittade ingen vinterjacka i uppsala men jag fick med mig två par skor! När jag och Emelie kom hem åkte vi direkt ner på stan och åt middag med familjen! Nu ska jag ta bussen ut till Fredrik och spendera min kväll där. Imorgon ska vi ha en mysdag och gå på bio :)
och kom ihåg, Glöm inte att le :)


Uppsala

Nu åker jag och syrran till uppsala :) Jag hade tänkt att leta efter en ny vinterjacka och skor!


Bild från förra gången vi var i uppsala på min födelsedag

Glöm inte att le

Det senaste halvåret har jag ändrats väldigt mycket som person. Jag har värdesatt saker i mitt liv som betyder mest för mig. Jag har börjat umgås med människor som ger mig energi istället för att ta. Jag har börjat ta vara på allt jag har i mitt liv istället för att tänka på det jag inte har. Vara glad och trevligt mot alla människor man möter och se livet från den ljusa sidan. Det jag nog egentligen vill ha sagt är att man inte ska glömma att le!
Nu hade jag tänkt att krypa ner under täcket och sova. Imorgon åker nämligen jag och Emelie till uppsala för lite shopping!

Plugg

Idag har jag inte haft tid till mycket annat än att plugga. Vi har både praktiskt och teoretiskt prov i Shiatsu massage imorgon! Vi har även kundpass så vi slutar inte först 4 imorgon men då är det heeeelg! :)

 


Fredrik och jag i somras


Lill-lördag

 
Bilder från i somras hos Sara



Nu har jag tränat, duschat och ätit middag. Min lillebror kom precis ner och ville ha myskväll så just nu ligger båda i sängen och tittar på film och äter popcorn! Det är ju somsagt lill-lördag idag :)




Onsdag

Idag slutade jag klockan 12 för vår engelska var inställd. Då gick jag ner på stan och mötte upp mamma för en lunch! När jag kom hem satt jag igång med pluggandet och nu snart ska jag på träning! Imorgon har vi shuatsu massage hela eftermiddagen, det ser jag verkligen fram emot :)

Frisör

Idag på frisörlektionen gjorde jag min första bruduppsättning med slöja och krona! Det gick väldigt bra faktiskt :) Jag är så himla glad idag för jag har fått APU plats i stockholm en vecka! Jag ska bo hos min mammas kusin så det ska bli roligt att få träffa henne också :) Nu hade jag tänkt att lägga mig och titta på tv!

Måndag

Igår överraskade älsklingen mig genom att komma hit på kvällen! Jag blev hur glad som helst och vi hade det jättemysigt! Min måndag kunde därför inte ha börjat bättre och den har faktiskt fortsatt vara bra hela dagen. Igår tittade jag och Fredrik på paradise hotel och det har blivit mitt nya favorit program! Det är ikväll med så jag hade tänkt att krypa ner i sängen snart och titta på det:)


Helgen

Igår var jag ut med Sara och Sara. Det blev en ganska konstig men rolig kväll till slut :) Idag ska jag luncha med Sara, Frida och Emma på stan! Jag hade även tänkt att ta en långpromenad och ha en SPA kväll:) Det blir en mysig söndag med andra ord!

Fredag


HVF2's kollage

Idag slutade vi klockan 12 för vår lärare var sjuk. På första lektionen gjorde vi ett kollage med bilder från fantasy stylingen! När jag kom hem sov jag någon timme sen städade jag mitt rum! Efter det klippte jag pappa och pluggade lite :) Snart ska jag åka till Fredrik och sova över där, får se vad vi hittar på! :)


Styling

Även fast jag hade feber så åkte jag till skolan runt 2 i alla fall. Jag gjorde en vinter/frost styling på Amanda som var modell :) Efter stylingen hämtade Emelie mig och då åkte vi till MAX :)

Här får ni ett smakprov från stylingen


Torsdagsmorgon

Inatt kom biverkningarna, fick hög feber och jätteont i armen. När jag skulle resa på mig i morse blev jag så yr att jag fick lägga mig ner igen. Vi har styling idag på individuella valet så jag måste nog försöka ta mig till skolan senare i alla fall! :) nu hade jag tänkt att titta på någon bra film och försöka sova lite!

Svinflue

Idag har jag tagit vaccinet mot svininfluensan. Jag har varit väldigt emot vaccinet och har bara hört dåliga saker om det men ändå så tog jag sprutan. Egentligen vet jag inte varför, det kanske beror på grupptryck eftersom hela klassen tog vaccinet men jag tror även det är bra. Eftersom vi har APU hela december och januari så kommer jag att träffa många människor så det är väl bäst att vara skyddad..

Efter skolan åkte jag ner på stan och gick där med Emelie ett tag till pappa hämtade mig. När vi kom hem gick vi över till farmor och farfar där vi åt middag. De hade tänt brasa och massor med ljus, sånt gillar jag! Nu hade jag tänkt att plugga lite sen blir det grey's :)


10 november

Mitt liv är verkligen upp och ner just nu. Jag vill bara stänga det här kapitlet och gå in i ett nytt..

Hårvisning

Min dag har varit rätt så skön, skolan gick bra och om några minuter ska jag på Goldwell's visning! Får se hur den skiljer sig ifrån förra året då några i min klass var modeller! :)


Maja blev sjukt snygg i håret


Stina och Melinda


Några modeller från visningen

Make up kurs

Jag har som sagt gått på en make up kurs den här helgen. Det är 3 intensiva dagar och efter det är det egen praktik som gäller. I april gör vi ett slutprov som innebär att vi bli diplomerade make up artister om vi klarar det! 
Jag är verkligen glad att jag gick den här kursen för jag har lärt mig så mycket inom make up men även vad jag värdesätter här i livet. Jag vet att hår och make up är det jag vill arbeta med och jag måste verkligen tro på mig själv för att lyckas!
Siljansbackens makeupskola kommer till Gävle i apil igen så om det är någon som är intresserad av att bli make up artist är det bara att höra av sig till mig! :)

Lördag

Idag har jag varit på make up kursen hela dagen. Jag har även övningskört och hunnit ta en powernap. Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra, måste nog gå och lägga mig tidigt ikväll i alla fall. På kursen idag fick vi lägga en kvälls make up samt glamour och göra en sotning. Imorgon ska vi få lägga make up på modeller, får se hur trött jag är efter det! =)


Fredag

Make up kursen idag var jätterolig! Vi fick lära oss att lägga en make up som brigitte bardot :) Jag och Fredrik kom precis hem ifrån honom där vi har ätit tårta. Jag är hur trött som helst just nu så jag och älsklingen ska nog gå och lägga oss snart! Godnatt :)


Torsdag


Bild från i våras då vi hade brudstyling



Idag kom jag hem runt 6 då jag stannade kvar på skolan och räknade kassan efter kundpasset. När jag kom hem så var Fredrik redan här. Vi har ätit, spelat fifa och tittat på tv sen dess :) Han har precis åkt hem så nu hade jag tänkt att ta ett varmbad med levande ljus!
Imorgon gäller det förresten! Kursen är mellan 8-16 och direkt efter åker jag hem till Fredrik och firar hans syster. Får uppdatera när jag har kommit hem och berätta hur det var =)

Stylingbilder

Nu ska jag gå och sova men innan hade jag tänkt att visa er bilderna sen stylingen vi hade veckan innan lovet :)


Jag stylade Carro till en fe


Carros make up


Hela klassen

Slingor

Nu lägger jag undan engelskaboken och slingar mammas hår istället! Hann inte det i söndags så då får jag göra det nu framför grey's anatomy :) Jag ska nog även klippa hellugg på henne!

Onsdag 4 november

Hejhej :) Idag har jag varit med älsklingen efter skolan, vi firar 15 månader idag :) Fredrik åkte hem för en stund sen så nu sitter jag och pluggar. Känns inte som jag gjort något annat den här veckan! aja, imorgon är det torsdag och det innebär individuellt val :) Vi har kundpass så jag hoppas jag kan ragga någon kund till dess!


Tisdag

Idag har vi haft kundpass men eftersom jag inte hade någon kund så fick jag rulla permanent istället! Efter skolan gick jag ner på stan och mötte Emelie. Vi strosa runt lite sen åkte vi hem. Hela kvällen har jag pluggat till ett prov som vi har på torsdag och tittat på desperate housewives :)
Imorgon börjar även renoveringen av köket så hela familjen har sprungit upp och ner för trappen för att ställa allt vi har i köket nere i garaget. Jag hoppas verkligen att renoveringen går fort! Förresten så har jag börjat blivit lite nervös inför i helgen...


Solnedgången i key west


Förkyld

Just nu ligger jag i sängen med en kopp te bredvid mig. Jag tror att jag håller på att bli förkyld igen, jag har både ont i magen och halsen. Jag som verkligen inte vill bli sjuk till i helgen!
Ikväll måste jag gå och lägga mig tidigt för imorgonbitti måste jag gå ut med Emilio. Jag går även till klockan 5 imorgon då vi har kundpass på eftermiddan. Får se hur pigg jag är efter det.




Skolan

Just nu sitter jag i skolan och skriver lite portfolio. Jag slutar vid 3 men jag funderar på att sitta kvar här och skriva klart alla arbeten.
Ikväll ska jag träna! Det ser jag verkligen fram emot :) Den här veckan har jag väldigt mycket i skolan men på fredag är jag ledig för då ska jag på kurs! :D

Jag bjuder på en bild på Fredrik och mig i lördags


Söndag

Godmorgon! Just nu sitter jag här och tittar igenom lite bilder sen igår. Kvällen blev väldigt lyckad :) Idag hade jag tänkt att klippa & slinga mammas hår. Jag måste nog även klippa min lillebror som liknar en tjej i håret just nu! Här kommer i alla fall lite bilder sen igår..


Jag var utklädd till en påfågel men de flesta trodde jag var en indian


Frida var en zebra


Ali G och hanna som en katt


Och linnea var en fe